Novinka: MamiGYM Blog

Pro všechny naše příznivce jsme připravili novinku – MamiGYM blog, na kterém vám budeme pravidelně přinášet inspirativní články týkající se tipů na cvičení, rozhovorů s lektorkami MamiGYM a cvičícími maminkami a mnoho dalšího. V prvním díle pro vás máme rozhovor s Kristy – zakladatelkou MamiGYM. Chcete vědět, jak MamiGYM vznikl nebo jaké kurzy můžete navštěvovat? Pak čtěte dále!

Jak to celé začalo?

Odmala jsem byla vedena ke sportu a je to součást mého já. Když se mi narodil Filípek (09/2016), najednou se můj volný čas obrátil vzhůru nohama.

Bohužel nemáme žádné hlídací babičky, manžel má časově náročnou práci a blížilo se nám stěhování a rekonstrukce domu. Nebyla tedy možnost jít si zasportovat a “vyplavit únavu” z prvního mateřství sama. Tak jsem přemýšlela, jak by se dal sport s miminkem skloubit. Našla jsem cvičení s kočárkem u nás v parku, které mě ale vedením lektorky příliš neoslovilo. Až mi má blízká kamarádka z Pardubic vnukla myšlenku: “Proč bych nemohla vést lekce sama?”

Udělala jsem si potřebné školení a brzy na to jsem začala vést venkovní lekce s kočárky na Praze 13. Během dvou let jsem z cvičících maminek, které by se daly spočítat na prstech ruky, vybudovala pevnou komunitu nadšenkyň do cvičení s dětmi pod širým nebem a posléze i v tělocvičně.

Stále jsem však měla pocit, že maminky po porodu potřebují jiný přístup a péči, než nabízeli ostatní a nesnažit se hned po porodu hubnout pomocí “sklapovaček” a velkých sportovních výkonů. S příchodem druhého těhotenství jsem dospěla k závěru, že se chci orientovat jiným směrem a věnovat se maminkám po porodu a koneckonců i těhotným odborněji.

To byl moment, kdy vznikl MamiGYM. Začala jsem spolupracovat s jinými lektorkami, a každá jsme se specializovala na rozdílný druh cvičení, jako je například pilates, mobilita, funkční tréninky a později i jóga pro těhotné a power jóga.

S narozením Kryštofka (červen 2019) pak vznikl nápad zavést vyloženě poporodní cvičení MamiGYM Light, které by se věnovalo maminkám po šestinedělí detailněji.   V září 2019 jsme slavnostně otevřeli studio MamiGYM na Malé Ohradě, které nabízí vše, co těhotné i maminky po porodu potřebují – příjemné prostředí, osobní přístup, zázemí pro miminko a též těsnou blízkost přírody, která je nezbytná k odpočinku a načerpání energie. Lekce jsou vedeny fyzioterapeutkou a zkušenou lektorkou poporodního cvičení, která každou maminku zvlášť prohlídne, zkontroluje diastázu (rozestup břišních svalů po porodu) a doporučí pro ni vhodné cviky. I to je jedinečnost MamiGYM.

Za tři a půl roku jsem ušla dlouhou cestu co se týče vzdělávání a odborných školení v oblasti fitness a cvičení s maminkami, a jsem nesmírně vděčná i svému týmu, který svou odbornost a profesionalitu předává dál.

Kolik žen s MamiGYM cvičí?

V současné chvíli máme v rezervačním systému za cca 1,5 roku 590 registrovaných, 15 otevřených kurzů a v průměru 90 aktivních maminek týdně. Ač se MamiGYM primárně zaměřuje na maminky, občas k nám chodí i tatínci nebo dokonce babičky 🙂 A samozřejmě si můžete zacvičit i bez dětí.

Kolik máte kurzů?

Tento týden otevíráme nově jógu pro těhotné a power jógu. Pokud se kurzy naplní, jedná se o 15 lekcí týdně. Nabízíme cvičení pro těhotné Gravid Fitness, jógu pro těhotné, poporodní cvičení MamiGYM Light, dynamické funkční tréninky Indoor, individuálnější funkční tréninky MamiGYM Premium, venkovní cvičení Outdoor, power jógu a do budoucna snad obnovíme pilates, který bohužel v únoru končí.

Jaké se plánují novinky?

Jak jsem již prozradila, největší novinkou bude kurz jógy pro těhotné a power jóga s dětmi s naší novou lektorkou Míšou. Začátkem února nás též čeká kurz první pomoci u dětí ve spolupráci s Červeným křížem, a pomalu i příprava letního soustředění. 🙂 Do té doby samozřejmě i jiné vzdělávací workshopy, stabilizace týmu, neustálá aktualizace webu a zlepšování našich služeb.

Stále na sobě pracujeme a posouváme MamiGYM kupředu. Co se týče zázemí, můžete se těšit na vylepšování služeb v našem studiu.

Co mě na tom baví?

Baví mě propojovat mé dvě záliby – marketing a sport, to vše samozřejmě ve společnosti svých malých kluků. Moc mě těší, když se během lekcí utváří dlouhotrvající přátelství mezi maminkami i dětmi.

Největší odměnou jsou pro mě maminky, které se k nám vracejí i po druhém těhotenství na poporodní cvičení a pokračují dále v navazujících kurzech. Sledovat, jak jejich děti rostou společně s mými, pro mě představuje i velkou sounáležitost – jako bychom byly v jistém smyslu “rodina”.